Tuff tävling ska hitta världens bästa förare

Under årets upplaga av Load Up North kommer Pon, som säljer och marknadsför Caterpillar, att genomföra förartävlingen Operator Challenge. Det sker totalt tre uttagningar till den stora Europafinalen i Malaga. Deltävling två är under Load up North och vinnaren kommer representera Sverige i finalen.

Caterpillars globala förarutmaning 2019/2020 är den största tävlingen någonsin i sitt slag och följer på framgångarna med den europeiska "New Range-New Rules"-tävlingen i oktober 2018 vid Caterpillars demonstrations- och utbildningscenter i Malaga i Spanien. Då deltog 18 förare från 10 länder i Europa, Mellanöstern och Eurasien i finaltävlingen. Den tyska föraren Sebastian Behr tog hem högsta vinsten.

– Med den globala förarutmaningen vill Caterpillar hylla mångfalden och skickligheten hos alla förare runtom i världen som använder anläggningsutrustning varje dag och bidrar till framgångarna för vår bransch, säger Jessica Nunley, Global Marketing Innovations Manager för Caterpillar Global Construction & Infrastructure Division.