Utställarinformation

Information för dig som är eller vill bli utställare på mässan. Vill du skriva ut informationen har vi samlat den i en PDF-fil för dig så att du kan delge alla som jobbar i montern.

Monter

Alkoholpolicy

ALKOHOLPOLICY Ingen alkohol får serveras i montrarna. Det finns ingen möjlighet att få tillstånd till detta utan all alkoholförtäring måste ske i de befintliga restaurangerna på mässområdet. Alkoholmyndigheten ser detta som en självklarhet eftersom vi kommer att ha många maskiner och ett stort antal lastbilar på demonstrationsområdet.

 

Avfall vid monterbygge

Containers för avfall kommer att finnas på området.

Utställarna ansvarar själva för städning av montrarna. Efter mässans stängning på kvällen är det tillåtet att ställa ut skräp i gångarna. Load Up Norths personal städar varje kväll området.

EMBALLAGE som ska återanvändas kan mot debitering (in och utkörning till er monter) lagras i särskilt utrymme under mässtiden. Emballaget måste märkas med monternummer och företagets namn. Märketiketter finns att hämta i mässinformationen.

El och gasol

ELUTRUSTNING Det är viktigt att man som utställare har en elutrustning som är felfri. Tänk speciellt på följande:

– Utomhusmontrar ska ha material som är avsedda för utomhusbruk.

– Kabelvindor ska användas enligt tillverkarens anvisningar och får inte placeras liggande med uttagen uppåt.

– Skarvuttag och uttagslister ska ha rätt skyddsklass och ha pet-skydd.

– Skarvuttag och uttagslister ska placeras så att de inte hamnar i vatten.

– Belysning/belysningsslingor ska vara hela och kabeln får inte dras ut ur dragavlastningen.

Källa: Elsäkerhetsverket.

GASOL Reglerna för hantering av komprimerade gaser till exempel gasol har skärpts eftersom läckande gasol är en potentiell säkerhetsrisk. Kontakta Boden Kommuns brandförsvar om du har frågor kring din gasolhantering.

 

Hyr utrustning

För att göra ditt mässdeltagande så smidigt som möjligt, erbjuder vi på Nolia en rad tjänster inför ditt mässdeltagande. Hos oss kan du hyra i princip allt du behöver inför ditt mässdeltagadne. Det blir snabbt och enkelt för att beställa allt från en leverantör som dessutom har bra priser! Om du är osäker, ta kontakt med oss så tidigt som möjligt. Vi löser det mesta även under mässan, men det är mycket enklare att ge svar och hitta lösningar innan mässan börjar. Lägg din beställning i vår montershop, www.noliashop.se, så finns allt på plats när mässan börjar.

Tre saker du bör tänka på:

- Boka ditt tält i god tid om du inte har eget med dig. Prishöjning för tält och golv sker med 25% påslag från den 1 juli och 50% påslag från den 1 augusti.
- Eluttag ingår inte i, detta beställer du via vår montershop
- På sista-minuten beställningar på el, möbler mm från måndag 21 aug tillkommer 50 % påslag på ordinarie pris.

Vill du ha personlig hjälp att göra din beställning? Kontakta vår säljare så hjälper hon dig.

Anne-Lene Andersson
0911-649 32, 070-600 98 84
annelene@nolia.se

 

 

Internet

INTERNET Wifi finns på området, säg till vid incheckning så får du inloggningsuppgifter. Observera att utrymmet är begränsat och täckningen är inte helt 100% över hela området.

 

Tält och markbeläggning

MARKBELÄGGNING utomhus består av asfalt, gräs och grus.

TÄLT till din monter kan du beställa via vår webshop www.noliashop.se. Där erbjuder vi tält av olika storlek och med golvbeläggning om du så önskar. När du lagt din beställning kommer vi att maila över en skiss där du markerar ut dina önskemål på placering av tältet. Skissen mailas sedan till anette.westerlund@nolia.se som ser till att vår leverantör Renthall får ta del av den. Kom ihåg att göra din beställning i tid för att undvika extra kostnader.

Beställningar av tält och golv till tält har från och med den 1 juli 25% prishöjning , från och med 1 aug 50 % prishöjning.
Beställningar av övrig monterservice såsom el, möbler mm har prishöjning med 50% från och med 21 augusti.

Väggar

Monterväggarna för dig som har inomhusmonter består av vitmålad boardskiva, Höjd 2.50 m. Det är tillåtet att spika med mindre spik och måla om monterväggarna i en annan färg. Observera att återställning till vit färg och förstörd montervägg debiteras enligt prislista.

 

Inflyttning

Godshantering

Gods till er monter får tidigast skickas med ankomst måndag den 28 augusti kl:08.00. Ange alltid "leveransdatum” till mässan den 2017-08-28 eller det datum ni finns på plats för att ta emot ert gods.

Godsadress: Boden Arena, Load Up North samt ert monternummer och företagsnamn, Flygfältsvägen 31, 961 43 Boden.

OBS! Nolia ansvarar ej för gods om ni själva inte finns på plats för att ta emot godset när det ankommer.
Gods som ankommer tidigare måste av utrymmes- och säkerhetsskäl mellanlagras av respektive speditör på avsändarens bekostnad, såvida inte annat har överenskommits med Load Up North. Utkörning av gods till er monter debiteras per timma. Kostnaden för godshantering kommer att debiteras av Nolia AB med 850: - kr/timme plus moms (minsta debiterade kostnad är 850 kr).

Allt gods som kommer till Load Up North mässan kommer till vår mässpedition och hanteras på mässområdet av Nolias mässpedition. d. v. s. lossning, lastning, traktorlyft

Inflyttning

Utställaren anmäler sin ankomst till mässans information, där ni får utställarkort och parkeringskort. Informationen hittar ni i inomhushallen. Här kan ni också beställa extra monterservice, boka mässfester, fråga om mässbussar mm. Skickat gods som ankommit finns i er monter. Montrarna är tillgängliga för utställaren från tisdag den 29 augusti kl 08.00. Tidigare tillträde endast efter överenskommelse med arrangören. Alla utställare skall vara klara med sina montrar senast torsdag klockan 10.00.

Områdets öppettider för utställare:
Tisdag 29 augusti           08.00 – 17.00
Onsdag 30 augusti.        08.00 – 20.00
Torsdag 31 september.     07.00 - 17.00
Fredag 1 september.       09.00 - 17.00
Lördag 2 september.       09.00 - 19.00
Söndag 3 september      dagtid för hämtning av gods
Måndag 4 september tom 12.00 för hämtning av gods

Mässinformation/servicecenter:
Tisdag 29 augusti          08.00 – 17.00
Onsdag 30 augusti       08.00 – 19.00
Torsdag 31 september    07.00 - 17.00
Fredag 1 september      09.00 - 17.00
Lördag 2 september      09.00 - 17.00

 

Tomemballage

EMBALLAGE som ska återanvändas kan mot debitering (in och utkörning till er monter) lagras i särskilt utrymme under mässtiden. Emballaget måste märkas med monternummer och företagets namn. Märketiketter finns att hämta i mässinformationen.

Utflyttning

Städning

STÄDNING Utställarna ansvarar själva för städning av montrarna. Efter mässans stängning på kvällen är det tillåtet att ställa ut skräp i gångarna. Nolias personal städar varje kväll gångar och gemensamma utrymmen.

 

Utflyttning

Att delta hela mässtiden är en förutsättning för deltagande på Load Up North. Utflyttning får tidigast påbörjas lördag den 2 september kl 16.00. Utflyttning skall vara klar måndag den 4 september kl 12.00.

Ditt lagrade tomemballage levereras till din monter efter mässans stängning sista mässdagen.

Vid eventuella frågor rörande utflyttning, kontakta Göran Forsman, telefon 070-631 25 12.

 

Mässfest

Fredag Mässfest

På allmän begäran är vi åter tillbaka till Western Farm!
En händelse du inte får missa. Saloonkväll med dinnershow. Utmana dina kollegor på den mekaniska tjuren, lyssna på husbandet "The wild bunch"

Mingla, prata affärer eller slå klackarna i taket – huvudsaken du är där!

Gratisbussar finns både från hotellen i Boden och i Luleå, bokas i webshopen.

Las mer i inbjudan, bokar festerna gör du i webshopen www.noliashop.se.

Gratisbussar t&r mässfest. Observera att du måste reservera din plats!

Boden
Kl 18.30 Boden Camping (vidare mot hotel Nivå)
Kl 18.40 Hotell Bodensia   
Kl 18.50 Hotell Nivå

Luleå
Kl 17.35 Hotell Elite Stadshotellet
Kl 17.40 Clarion Sense 
Kl 17.50 Best Western Hotell Savoy 
Kl 18.00 Hotell Arctic  
Kl 18.10 Hotell Scandic

Samtliga bussar avgår från Western Farm kl 23.30 tillbaka till hotellen.

 

Allmänt

Nolia AB:s allmänna bestämmelser

Anmälan
Anmälan är bindande för utställaren tills den antagits eller avböjts av Nolia. Bindande avtal träffas det datum då order-/bokningsbekräftelse skickas till utställaren.

Annullering
Utställaren äger rätt att frånträda avtalet, men endast skriftligen och inom 14 dagar efter det att bindande avtal träffats. Sker ej sådan skriftlig anmälan inom denna tid är beställaren betalningsansvarig för hela anmälnings-/grundavgiften samt hyresbeloppet och ev bokad annons. Anmälnings-/grundavgiften tas ut med ett belopp som fastställts vid varje mässtillfälle. Anmälnings-/grundavgiften ska alltid betalas, även vid avhopp.

Betalningsvillkor
Hyresbelopp och eventuellt bokad annons ska betalas senast 2 månader före mässans start. Vid sen bokning ska fakturan vara betald innan mässans start. Alla övriga beställningar faktureras med 30 dagars betalningsvillkor. Vid varje faktureringstillfälle debiteras en faktureringsavgift + moms och om fakturan ej betalas i tid skickas påminnelse med en lagstadgad påminnelse-avgift på 50:-. Obetalda fakturor överlåts till Svea Inkasso som debiterar ränta och tillkommande avgifter.

Betalning
Nolia tar ej emot kontant betalning av fakturor. Kortbetalning kan göras mot en avgift på 1500:-.

Läs samtliga Nolia AB:s allmänna bestämmelser i denna pdf.

 

Bevakning

BEVAKNING av mässområdet sker från mässans inflyttning tisdag den 29 augusti kl.19.00 till och med måndag den 4 september kl 07.00. Dygnet runt, utan att mässan därmed ansvarar för utställarnas tillhörigheter (se FÖRSÄKRINGAR).

Biljetter till kunder

Fritt antal inbjudningskort ingår i er monterhyra, nyttja dem för att bjuda in kunder!

Nytt system för i år = 2 val för dig som utställare. Du väljer själv om du vill bjuda dina kunder på en pappersbiljett att dela ut eller skicka till dem alternativ en elektronisk länk via nyhetsbrev eller dylikt till ditt kundregister.

Pappersbiljett = ingen registrering av kunderna, du får inget kundregister efter mässan, bara ett antal av hur många som kom till mässan av dina kunder.

Elektronisk länk = kunden förregistrerar sig, får biljetten i sin mail. Du får efter mässan veta vem som kom och kundens uppgifter. Kräver kampanjkod.

De besökare som inte får inbjudningskort av er kan även registrera sig fritt via vår hemsida. Utan inbjudningskort kostar entrén 100 kr vid entrékassorna.

Boka dina biljetter via vår webshop eller skicka ett mail till anette.westerlund@nolia.se för att få din kampanjkod och biljetter.

Boende

BOENDE Hotell Bodensia är vårt officiella utställarhotell. På det hotellet har ni som utställare specialpris. För er som bor på något av hotellen i Luleå har vi ordnat en mässfestbuss t & r fredagkväll när mässfesten går på Western Farm i Boden. Se mer förslag på boende, priser och kampanjkoder vår hemsida.

Entrépriser

ENTRÉPRISER Vuxna 100 kr, ungdom 13-17 år 40 kr och barn 0-12 år gratis (i målsmans sällskap).
Minimiålder för att gå på mässan utan målsman/lärare/syo är 16 år pga säkerhetsskäl.

Entréavgift gäller om man kommer till entrén utan fribiljett med sig.

Kom ihåg att du som utställare har fria inbjudningskort att dela ut till dina kundregister. Nyttja dem!
Finns både som pappersbiljett och e-biljett.

Även vi som arrangör sprider fribiljetter till besökarna och det går att registrera sig via hemsidan för att få dessa. 

 

Försäkringar

FÖRSÄKRINGAR Nolia fritar sig från allt ansvar för den skada som i samband med mässan kan vållas av utställaren eller dennes personal eller deras tillhörigheter, samt likaledes för den skada som kan åsamkas utställaren och dennes personal eller deras tillhörigheter. Vi rekommenderar er att teckna försäkring i ert försäkringsbolag.

 

Mässinformation

Hittar du i vår inomhushall. Här anmäler du din ankomst, hämtar utställarkort, parkeringskort, anmäler dig till mässfesten, beställer monterservice mm. Vi hjälper dig med alla dina frågor under inflyttning, genomförande och utflyttning. Telefon under mässan: 070-280 33 78.

Kvalitetsvärd

Anne-Lene Andersson, 070-600 98 84 är mässans kvalitetsvärd och finns ute på området för att hjälpa er med er monter. Ni kan också vända er till mässans information.

 

Mat & Dryck

UTSTÄLLARRESTAURANG finns på mässan där ni kommer att ha möjlighet att köpa lunchkuponger och få dem fakturerade. Ta kontakt direkt med restauratör på området. Det finns ett flertal matställen på området. Café finns i inomhushallen.

Mässfest arrangeras fredagkväll på Western Farm. Läs mer under rubriken mässfester.

TOALETTER finns på mässområdet samt i ordinarie byggnad. 

Press

PRESS Vi vill gärna lyfta fram nyheter, spännande ideér och aktiviteter som besökare och press kan möta på mässan. Därför har du möjlighet att maila in till oss pressreleaser som vi kan förmedla till våra kontakter med pressen. Pressansvarig är Erik Säfvenberg, 072-23 62 600, erik.safvenberg@nolia.se.

Program

PROGRAM presenteras i mässtidningen samt på hemsidan. Att delta i vårt Meet Up program ingår utan extra kostnad i mässentrén. Ingen anmälan behövs, drop-in. Kom till vårt programtält som är placerat i anslutning till inomhushallen och lyssna på intressanta talare.

 

Telefonnummer

TELEFONNUMMER Följande telefonnummer gäller under mässan:

Projektledare Bo Sandström:                 070- 544 48 78
Kvalitetsvärd Anne-Lene Andersson       070- 600 98 84
Mässinformation Anette Westerlund       070-280 33 78
Tekniskt ansvarig/Jour Göran Forsman   070-631 25 12

Utställar- och parkeringskort

Utställarkort och parkeringskort för utställare hämtas i informationen på mässan fr. o m tisdag 29 augusti kl 08.00. Korten skall vara fullständigt ifyllda och parkeringskorten uppsatta på bilens vindruta för att gälla. Behöver du dem i förväg så maila till anette.westerlund@nolia.se så skickar vi dem per post.

BILPARKERING för utställare finns på anvisad plats på mässområdet. Parkeringen är gratis under mässdagarna. Under inflyttning kan du köra in på området och stå med din bil i anslutning till din monter. Visa dock hänsyn till övriga utställare och tänk dig för så att du inte parkerar bilen i någon annans monter eller hindrar trafiken på området. När mässan är öppen för allmänheten är all biltrafik och bilparkering på området förbjuden.

Öppettider

Mässans öppettider:
Torsdag den 31 augusti 11:00 – 17:00
Fredag den 1 september 10:00 – 17:00
Lördag den 2 september 10:00 – 16:00

Områdets öppettider för utställare:
Tisdag 29 augusti          08.00 – 17.00
Onsdag 30 augusti         08.00 – 20.00
Torsdag 31 september    07.00 - 17.00
Fredag 1 september       09.00 - 17.00
Lördag 2 september       09.00 - 19.00
Söndag 3 september      dagtid för hämtning av gods
Måndag 4 september tom 12.00 för hämtning av gods

Mässinformation/servicecenter:
Tisdag 29 augusti         08.00 – 17.00
Onsdag 30 augusti       08.00 – 19.00
Torsdag 31 september  07.00 - 17.00
Fredag 1 september     09.00 - 17.00
Lördag 2 september     09.00 - 17.00