Utställarinformation

Information för dig som är eller vill bli utställare på mässan. Vill du skriva ut informationen har vi samlat den i en PDF-fil för dig så att du kan delge alla som jobbar i montern.

Monter

Skriv ut A-Ö

Här hittar du en pdf-version av informationen som du kan behöva inför ditt mässdeltagande. Skriv ut och delge samtliga som ska arbeta med ert mässdeltagande.

Utställarinformation A-Ö

Alkoholpolicy

ALKOHOLPOLICY Ingen alkohol får serveras i montrarna. Det finns ingen möjlighet att få tillstånd till detta utan all alkoholförtäring måste ske i de befintliga restaurangerna på mässområdet. Alkoholmyndigheten ser detta som en självklarhet eftersom vi kommer att ha många maskiner och ett stort antal lastbilar på demonstrationsområdet.

 

Avfall vid monterbygge

Containers för avfall kommer att finnas på området.

Utställarna ansvarar själva för städning av montrarna. Efter mässans stängning på kvällen är det tillåtet att ställa ut skräp i gångarna. Mässans personal städar varje kväll området.

EMBALLAGE som ska återanvändas kan mot debitering (in och utkörning till er monter) lagras i särskilt utrymme under mässtiden. Emballaget måste märkas med monternummer och företagets namn. Märketiketter finns att hämta i mässinformationen.

Elutrustning

El kan beställas i vår webshop eller med någon av våra säljare. För lägsta pris, gör din beställning före midsommar då priset är 25% lägre. Räkna ut totaleffekten för hela montern vid beställning. Om du beställer ett 3-fasuttag måste du ta med, eller beställa en elcentral. Alla el-installationer skall utföras av fackman.

I priserna ingår ledningsdragning inom utställningsmontern, övertid- och jourersättning, energikostnad samt demontering av hyr material.

Hyr utrustning

För att göra ditt mässdeltagande så smidigt som möjligt, erbjuder vi på Nolia en rad tjänster inför ditt mässdeltagande. Hos oss kan du hyra i princip allt du behöver inför ditt mässdeltagande. Det blir snabbt och enkelt för att beställa allt från en leverantör som dessutom har bra priser! Om du är osäker, ta kontakt med oss så tidigt som möjligt. Vi löser det mesta även under mässan, men det är mycket enklare att ge svar och hitta lösningar innan mässan börjar. Lägg din beställning i vår montershop, www.noliashop.se, så finns allt på plats när mässan börjar.

Några saker du bör tänka på:

- Boka ditt tält i god tid om du inte har eget med dig, kom ihåg att maila tältskiss till oss med önskad placering.
- Eluttag ingår inte i, detta beställer du via vår montershop
- För bästa pris på tält, el, möbler mm gör du dina beställningar före midsommar då priset är 25 % lägre. Detta också för att vi ska lättare kunna garantera dig önskade leveranser.

Vill du ha personlig hjälp att göra din beställning? Kontakta någon i vårt team så får du hjälp och förslag.

 

 

Internet

INTERNET Wifi finns på området. Observera att utrymmet är begränsat och täckningen är inte helt 100% över hela området. 

 

 

Tält och markbeläggning

MARKBELÄGGNING utomhus består av asfalt, gräs, jord och grus.

TÄLT till din monter kan du beställa via vår webshop www.noliashop.se. Där erbjuder vi tält av olika storlek och med golvbeläggning om du så önskar. När du lagt din beställning kommer vi att maila över en skiss där du markerar ut dina önskemål på placering av tältet. Skissen mailas sedan till anette.westerlund@nolia.se som ser till att vår leverantör Renthall får ta del av den. Kom ihåg att göra din beställning i tid för att undvika extra kostnader och för att vi ska kunna leverera önskat tält till dig.

Beställningar av tält och övrig monterservice har 25% lägre pris före midsommar.


Blankett för placering av tältet hittar du HÄR.

Väggar

Monterväggarna för dig som har inomhusmonter består av vitmålad boardskiva, Höjd 2.50 m. Det är tillåtet att spika med mindre spik och måla om monterväggarna i en annan färg. Dubbelhäftande tejp är inte tillåtet. Observera att återställning till vit färg och förstörd montervägg debiteras enligt prislista.

 

Inflyttning

Godshantering

Gods till er monter får tidigast skickas med ankomst tisdag 23 augusti kl:08.00. Ange alltid "leveransdatum” till mässan den 2022-08-23 eller det datum ni finns på plats för att ta emot ert gods.

Godsadress: Boden Arena, Load Up North samt ert monternummer och företagsnamn, Flygfältsvägen 31, 961 43 Boden. Ange mobilnummer till er ansvarige på plats.

Tider för godsmottagning: Tisdag 8-17, Onsdag 8-19, Torsdag 7-8.30. Under mässans öppettid sker ingen traktorkörning på området.

OBS! Nolia ansvarar ej för gods om ni själva inte finns på plats för att ta emot godset när det ankommer. Se till att vädersäkra ditt gods!
Gods som ankommer tidigare måste av utrymmes- och säkerhetsskäl mellanlagras av respektive speditör på avsändarens bekostnad, såvida inte annat har överenskommits med mässan. Utkörning av gods till er monter debiteras per timma. Kostnaden för godshantering kommer att debiteras av Nolia AB med 850: - kr/timme plus moms (minsta debiterade kostnad är 850 kr).

Allt gods som kommer till mässan kommer till vår mässpedition och hanteras på mässområdet av Nolias personal och underleverantörer. d. v. s. lossning, lastning, traktorlyft.

Vid mässans slut ansvarar du själv för att boka hämtning av ditt gods med din ord. speditör. Lämna godset packat och plastat i din monter tillsammans med fraktsedlarna. Du kan få hjälp i mässans servicecenter med att skriva ut fraktsedlar. Maila dessa till anette.westerlund@nolia.se.

Inflyttning

Utställaren anmäler sin ankomst till mässans information, där ni får utställarkort och parkeringskort. Informationen hittar ni i inomhushallen. Här kan ni också beställa extra monterservice samt mycket annat. Skickat gods som ankommit finns i er monter. Montrarna är tillgängliga för utställaren från tisdag den 23 augusti kl 08.00. Tidigare tillträde endast efter överenskommelse med arrangören. Alla utställare skall vara klara med sina montrar senast torsdag klockan 09.00 då mässan öppnar.

Områdets öppettider för utställare:
Tisdag 23/8     08.00 – 17.00
Onsdag 24/8   08.00 – 20.00
Torsdag 25/8   07.00 - 17.00 
Fredag 26/8    08.00 - 17.00
Lördag 27/8    08.00 - 18.00
Söndag 28/8    dagtid för hämtning av gods
Måndag 29/8   Till kl 12.00 för hämtning av gods

Mässinformation/servicecenter:
Tisdag 23/8     08.00 – 17.00 
Onsdag 24/8   08.00 – 19.00
Torsdag 25/8   07.00 - 17.00 
Fredag 26/8    08.00 - 17.00
Lördag 27/8    08.30 - 16.00

 

 

Tomemballage

EMBALLAGE som ska återanvändas kan mot debitering (in och utkörning till er monter) lagras i särskilt utrymme under mässtiden. Emballaget måste märkas med monternummer och företagets namn. Märketiketter finns att hämta i mässinformationen. Kom ihåg att använda vädersäkrat emballage!

Utflyttning

Städning

STÄDNING Utställarna ansvarar själva för städning av montrarna. Efter mässans stängning på kvällen är det tillåtet att ställa ut skräp i gångarna. Nolias personal städar varje kväll gångar och gemensamma utrymmen.

 

Utflyttning

Att delta hela mässtiden är en förutsättning för deltagande på arrangemanget. Utflyttning får tidigast påbörjas lördag den 27 augusti kl 15.00. Respektera våra mässbesökare, påbörja inte din utflyttning före mässan stänger, detta är ett avtalsbrott.

Era montrar skall vara nedmonterade och packade senast Lördag kl 18.00 för inomhushallen och måndag den 30/8 kl 12.00 för utomhusområdet. Godset kan därefter stå kvar hela måndagen i väntan på upphämtning, då vi vet att det är svårt att boka hämtning på helgen. 

Ditt lagrade tomemballage levereras till din monter efter mässans stängning sista mässdagen. Vid mässans slut ansvarar du själv för att boka hämtning av ditt gods med din ord. speditör. Lämna godset packat och plastat i din monter tillsammans med fraktsedlarna. Du kan få hjälp i mässans servicecenter med att skriva ut fraktsedlar. Maila dessa till anette.westerlund@nolia.se.

Vid eventuella frågor rörande utflyttning, kontakta Göran Forsman, telefon 070-631 25 12.

 

Mässfest

Mässfest på Western Farm

 Missa inte vår mycket populära mässfest på Western Farm!

Fredagkväll träffas vi på Western Farm för mingel, underhållning och god mat och dryck. Bokas via noliashop.se.

Kom ihåg att boka plats på vår kostnadsfria buss som tar dig t & r mellan olika hotell i Boden och Luleå.

Läs mer i INBJUDAN.

 

Allmänt

Adress för gods och post

Boden Arena, Load Up North samt ert monternummer och företagsnamn, Flygfältsvägen 31, 961 43 BODEN. Kom ihåg att märka paket och gods med er kontaktperson samt mobilnr till mottagaren på plats av gods. Nolias kontaktperson för mässpediton är Göran Forsman 070 - 631 25 12.

Ert monternummer hittar Ni på www.loadupnorth.se, under fliken för utställare.

Nolia AB:s allmänna bestämmelser

YOU CAN FIND OUR GENERAL PROVISIONS IN ENGLISH HERE (pdf).

 

Anmälan
Anmälan är bindande för utställaren tills den antagits eller avböjts av Nolia. Bindande avtal träffas det datum då order-/bokningsbekräftelse skickas till utställaren.

Avbokning
Utställaren äger rätt att avboka avtalet, men endast skriftligen och inom 14 dagar
från den först erhållna orderbekräftelsen (avsändardatum). Vid senare avbokning debiteras utställaren 100 (etthundra) procent av monterhyran om inte annat angivits i orderbekräftelsen eller fakturan. Erlagd anmälnings-/grundavgift återbetalas aldrig.

Betalningsvillkor
Kostnaden för hyra och eventuellt bokad annons ska vara inbetald till Nolia senast 2 månader före mässans start eller vid en annan av Nolia bestämd förfallodag. Vid sen bokning ska fakturan vara betald innan mässans start. Nolia tar ej emot kontanta medel för betalning av fakturor. Kortbetalning kan godtas, detta sker i sådana fall mot en avgift på 1500 (ettusen femhundra) kronor.

Biljetter faktureras med 10 dagars betalningsvillkor eller vid en annan av Nolia bestämd förfallodag. Alla övriga beställningar faktureras med 30 dagars betalningsvillkor. En faktureringsavgift tas ut för varje faktureringstillfälle. Om fakturan ej betalas i tid skickas en påminnelse med en lagstadgad påminnelseavgift. Obetalda fakturor överlåts till Svea Inkasso som debiterar ränta och tillkommande avgifter.

 

Klicka HÄR för att läsa fullständiga villkor. 

Bevakning

BEVAKNING av mässområdet sker från mässans inflyttning tisdag den 23 augusti kl.19.00 till och med måndag den 29 augusti kl 07.00. Dygnet runt, utan att mässan därmed ansvarar för utställarnas tillhörigheter (se FÖRSÄKRINGAR).

Biljetter till kunder

BILJETTER Bjud in dina kunder till mässan utan kostnad. Du får bjuda in så många kunder som du själv önskar utan kostnad, ingen maxbegränsning på antalet.

E-biljett= Vårt miljövänligaste och billigaste alternativ. Använd länken här nedan i mail och nyhetsbrev till kunder. Kunden förregistrerar sig och får biljetten i sin mail, visar sen upp den i entrèn med sin mobiltelefon. 

Pappersbiljett = Av miljöskäl inför vi en kostnad på 5 kr ex moms per tryckt biljett. Detta motsvarar självkostnadspris för tryck, frakt och hantering av pappersbiljetterna. Dessa får ni skickade av oss per post. Du kan dela ut dem i butik eller vid kundkontakter. Bokas via anette.westerlund@nolia.se eller noliashop.se. 

Besökare utan biljett måste betala entré vid kassorna.

Länk till tickster för registrering av fribiljett är: https://secure.tickster.com/ab3rd309mmhgzwr?c=37y9k64

 

Boende

Som utställare har ni specialpris på Hotel Bodensia. Uppge bokningskod Load Up North 2022. Se mer på vår hemsida om boendeerbjudanden.

Entrépriser

ENTRÉPRISER Vuxna 100 kr, ungdom 13-17 år 40 kr och barn 0-12 år gratis (i målsmans sällskap).
Minimiålder för att gå på mässan utan målsman/lärare/syo är 16 år pga säkerhetsskäl. 

Entréavgift gäller om man kommer till entrén utan fribiljett med sig.

Kom ihåg att du som utställare kan bjuda in dina kunder utan kostnad att komma på mässan. Läs mer under biljetter till kunder.

 

 

 

Försäkringar

FÖRSÄKRINGAR Nolia fritar sig från allt ansvar för den skada som i samband med mässan kan vållas av utställaren eller dennes personal eller deras tillhörigheter, samt likaledes för den skada som kan åsamkas utställaren och dennes personal eller deras tillhörigheter. Vi rekommenderar er att teckna försäkring i ert försäkringsbolag.

 

Mässinformation

Hittar du i vår inomhushall. Här anmäler du din ankomst, hämtar utställarkort, parkeringskort, beställer monterservice mm. Vi hjälper dig med alla dina frågor under inflyttning, genomförande och utflyttning. Telefon under mässan: 070-280 33 78.

Kvalitetsvärd

Ann-Sofie Greander, 070-216 07 76, är mässans kvalitetsvärd och finns ute på området för att hjälpa er med er monter. Ni kan också vända er till mässans information.

 

Mat & Dryck

UTSTÄLLARRESTAURANG finns både i inomhushallen och på utomhusområdet.

Restaurang Opalen
Sätt dig ner på någon av våra utomhusserveringar eller ät dagens lunch i vår restaurang i inomhushallen. Se erbjudanden i Load Up Norths mässmagasin.  Öppet samma dagar och tider som mässan, samt lite extra för utställare under inflyttning.  Här kan du få ta del av många olika goda maträtter och drycker av olika slag. Sitt och surra en stund mitt i mässbruset. Med lite tur så skiner solen på er! 

Press

PRESS Vi vill gärna lyfta fram nyheter, spännande ideér och aktiviteter som besökare och press kan möta på mässan. Därför har du möjlighet att maila in till oss pressreleaser som vi kan förmedla till våra kontakter med pressen. Pressansvarig är Erik Säfvenberg, 072-23 62 600, erik.safvenberg@nolia.se.

Program

PROGRAM presenteras i mässtidningen samt på hemsidan. Att delta i vårt program och lyssna på våra föreläsningar ingår utan extra kostnad i mässentrén. Ingen anmälan behövs, drop-in. Mer info kommer att presenteras på hemsidan, under program.

 

Telefonnummer

TELEFONNUMMER Följande telefonnummer gäller under mässan:

Projektledare Kristin Olsson               070-255 61 95
Kvalitetsvärd Ann-Sofie Greander    070- 216 07 76
Mässinformation Anette Westerlund    070-280 33 78
Tekniskt ansvarig Göran Forsman       070-631 25 12

Utställar- och parkeringskort

Utställarkort och parkeringskort för utställare hämtas i informationen på mässan fr. o m tisdag 23 augusti kl 08.00. Korten skall vara fullständigt ifyllda och parkeringskorten uppsatta på bilens vindruta för att gälla. Behöver du dem i förväg så maila till anette.westerlund@nolia.se så skickar vi dem per post. Antalet platser på utställarparkeringen är begränsade, så samåk gärna!

BILPARKERING för utställare finns på anvisad plats på mässområdet. Parkeringen är gratis under mässdagarna. Under inflyttning kan du köra in på området och stå med din bil i anslutning till din monter. Visa dock hänsyn till övriga utställare och tänk dig för så att du inte parkerar bilen i någon annans monter eller hindrar trafiken på området. När mässan är öppen för allmänheten är all biltrafik och bilparkering på området förbjuden. 

Öppettider

Mässans öppettider - Nytt för 2022
Torsdag den 25/8   09:00 – 17:00 
Fredag den 26/8    09:00 – 17:00 
Lördag den 27/8    09:00 – 15:00

Områdets öppettider för utställare:
Tisdag 23/8     08.00 – 17.00
Onsdag 24/8   08.00 – 20.00
Torsdag 25/8   07.00 - 17.00 
Fredag 26/8    08.00 - 17.00
Lördag 27/8    08.00 - 18.00
Söndag 28/8    dagtid för hämtning av gods
Måndag 29/8   Till kl 12.00 för hämtning av gods

Mässinformation/servicecenter:
Tisdag 23/8     08.00 – 17.00 
Onsdag 24/8   08.00 – 19.00
Torsdag 25/8   07.00 - 17.00 
Fredag 26/8    08.00 - 17.00
Lördag 27/8    08.30 - 16.00

Bokning

Bokningsvillkor

YOU CAN FIND OUR GENERAL PROVISIONS IN ENGLISH HERE (pdf).

Anmälan
Anmälan är bindande för utställaren tills den antagits eller avböjts av Nolia. Bindande avtal träffas det datum då order-/bokningsbekräftelse skickas till utställaren.

Avbokning
Utställaren äger rätt att avboka avtalet, men endast skriftligen och inom 14 dagar
från den först erhållna orderbekräftelsen (avsändardatum). Vid senare avbokning debiteras utställaren 100 (etthundra) procent av monterhyran om inte annat angivits i orderbekräftelsen eller fakturan. Erlagd anmälnings-/grundavgift återbetalas aldrig.

Betalningsvillkor
Kostnaden för hyra och eventuellt bokad annons ska vara inbetald till Nolia senast 2 månader före mässans start eller vid en annan av Nolia bestämd förfallodag. Vid sen bokning ska fakturan vara betald innan mässans start. Nolia tar ej emot kontanta medel för betalning av fakturor. Kortbetalning kan godtas, detta sker i sådana fall mot en avgift på 1500 (ettusen femhundra) kronor.

Biljetter faktureras med 10 dagars betalningsvillkor eller vid en annan av Nolia bestämd förfallodag. Alla övriga beställningar faktureras med 30 dagars betalningsvillkor. En faktureringsavgift tas ut för varje faktureringstillfälle. Om fakturan ej betalas i tid skickas en påminnelse med en lagstadgad påminnelseavgift. Obetalda fakturor överlåts till Svea Inkasso som debiterar ränta och tillkommande avgifter.

Alla Nolia AB:s allmänna bestämmelser hittar du i denna pdf.