Utställarinformation

Information för dig som är eller vill bli utställare på mässan. Vill du skriva ut informationen har vi samlat den i en PDF-fil för dig så att du kan delge alla som jobbar i montern.

Monter

Skriv ut A-Ö

Här hittar du en pdf-version av informationen som du kan behöva inför ditt mässdeltagande. Skriv ut och delge samtliga som ska arbeta med ert mässdeltagande.

Skriv ut ditt utställar-PM i PDF-version HÄR.

Alkoholpolicy

ALKOHOLPOLICY Ingen alkohol får serveras i montrarna. Det finns ingen möjlighet att få tillstånd till detta utan all alkoholförtäring måste ske i de befintliga restaurangerna på mässområdet. Alkoholmyndigheten ser detta som en självklarhet eftersom vi kommer att ha många maskiner och ett stort antal lastbilar på demonstrationsområdet.

 

Avfall vid monterbygge

Containers för avfall kommer att finnas på området.

Utställarna ansvarar själva för städning av montrarna. Efter mässans stängning på kvällen är det tillåtet att ställa ut skräp i gångarna. Load Up Norths personal städar varje kväll området.

EMBALLAGE som ska återanvändas kan mot debitering (in och utkörning till er monter) lagras i särskilt utrymme under mässtiden. Emballaget måste märkas med monternummer och företagets namn. Märketiketter finns att hämta i mässinformationen.

Elutrustning

ELUTRUSTNING Det är viktigt att man som utställare har en elutrustning som är felfri. Tänk speciellt på följande:

– Utomhusmontrar ska ha material som är avsedda för utomhusbruk.

– Kabelvindor ska användas enligt tillverkarens anvisningar och får inte placeras liggande med uttagen uppåt.

– Skarvuttag och uttagslister ska ha rätt skyddsklass och ha pet-skydd.

– Skarvuttag och uttagslister ska placeras så att de inte hamnar i vatten.

– Belysning/belysningsslingor ska vara hela och kabeln får inte dras ut ur dragavlastningen.

Källa: Elsäkerhetsverket.

Eluttag ingår inte i din monterhyra och du måste därför boka detta separat via webshopen.

 

Hyr utrustning

För att göra ditt mässdeltagande så smidigt som möjligt, erbjuder vi på Nolia en rad tjänster inför ditt mässdeltagande. Hos oss kan du hyra i princip allt du behöver inför ditt mässdeltagadne. Det blir snabbt och enkelt för att beställa allt från en leverantör som dessutom har bra priser! Om du är osäker, ta kontakt med oss så tidigt som möjligt. Vi löser det mesta även under mässan, men det är mycket enklare att ge svar och hitta lösningar innan mässan börjar. Lägg din beställning i vår montershop, www.noliashop.se, så finns allt på plats när mässan börjar.

Tre saker du bör tänka på:

- Boka ditt tält i god tid om du inte har eget med dig. Prishöjning för tält och golv sker med 25% påslag från den 21 juni.
- Eluttag ingår inte i, detta beställer du via vår montershop
- På sista-minuten beställningar på el, möbler mm från måndag 19 aug tillkommer 25 % påslag på ordinarie pris.

Vill du ha personlig hjälp att göra din beställning? Kontakta vår säljare så hjälper hon dig.

Anne-Lene Andersson
0911-649 32, 070-600 98 84
annelene@nolia.se

 

 

Internet

INTERNET Wifi finns på området. Observera att utrymmet är begränsat och täckningen är inte helt 100% över hela området. 

Inlogg utställare: Anslut till Nolia Event Lösenord: nolia2019

 

Tält och markbeläggning

MARKBELÄGGNING utomhus består av asfalt, gräs, jord och grus.

TÄLT till din monter kan du beställa via vår webshop www.noliashop.se. Där erbjuder vi tält av olika storlek och med golvbeläggning om du så önskar. När du lagt din beställning kommer vi att maila över en skiss där du markerar ut dina önskemål på placering av tältet. Skissen mailas sedan till anette.westerlund@nolia.se som ser till att vår leverantör Renthall får ta del av den. Kom ihåg att göra din beställning i tid för att undvika extra kostnader.

Beställningar av tält och golv till tält har från och med den 21 juni 25% prishöjning.
Beställningar av övrig monterservice såsom el, möbler mm har prishöjning med 25% från och med 19 augusti.

Blankett för placering av tältet hittar du HÄR.

Väggar

Monterväggarna för dig som har inomhusmonter består av vitmålad boardskiva, Höjd 2.50 m. Det är tillåtet att spika med mindre spik och måla om monterväggarna i en annan färg. Observera att återställning till vit färg och förstörd montervägg debiteras enligt prislista.

 

Inflyttning

Godshantering

Gods till er monter får tidigast skickas med ankomst tisdag 27 augusti kl:08.00. Ange alltid "leveransdatum” till mässan den 2018-08-27 eller det datum ni finns på plats för att ta emot ert gods.

Godsadress: Nolia AB, Load Up North samt ert monternummer och företagsnamn, Signalvägen 3, 903 22 Umeå.

Tider för godsmottagning: Tisdag 8-17, Onsdag 8-19, Torsdag 7-9. Under mässans öppettid sker ingen traktorkörning på området.

OBS! Nolia ansvarar ej för gods om ni själva inte finns på plats för att ta emot godset när det ankommer. Se till att vädersäkra ditt gods!
Gods som ankommer tidigare måste av utrymmes- och säkerhetsskäl mellanlagras av respektive speditör på avsändarens bekostnad, såvida inte annat har överenskommits med Load Up North. Utkörning av gods till er monter debiteras per timma. Kostnaden för godshantering kommer att debiteras av Nolia AB med 850: - kr/timme plus moms (minsta debiterade kostnad är 850 kr).

Allt gods som kommer till Load Up North mässan kommer till vår mässpedition och hanteras på mässområdet av Nolias mässpedition. d. v. s. lossning, lastning, traktorlyft.

Vid mässans slut ansvarar du själv för att boka hämtning av ditt gods med din ord. speditör. Lämna godset packat och plastat i din monter tillsammans med fraktsedlarna. Du kan få hjälp i mässans servicecenter med att skriva ut fraktsedlar. Maila dessa till anette.westerlund@nolia.se.

Inflyttning

Utställaren anmäler sin ankomst till mässans information, där ni får utställarkort och parkeringskort. Informationen hittar ni i inomhushallen. Här kan ni också beställa extra monterservice samt mycket annat. Skickat gods som ankommit finns i er monter. Montrarna är tillgängliga för utställaren från tisdag den 27 augusti kl 08.00. Tidigare tillträde endast efter överenskommelse med arrangören. Alla utställare skall vara klara med sina montrar senast torsdag klockan 10.00.

Områdets öppettider för utställare:
Tisdag 27 augusti           08.00 – 17.00
Onsdag 28 augusti.        08.00 – 20.00
Torsdag 29 augusti     07.00 - 17.00
Fredag 30 augusti       09.00 - 17.00
Lördag 31 augusti       09.00 - 20.00
Söndag 1 september    08.00-14.00

Måndag 2 september 7.00-16.00 finns traktor tillgänglig för lastning.

Mässinformation/servicecenter:
Tisdag 27 augusti          08.00 – 17.00
Onsdag 28 augusti       08.00 – 19.00
Torsdag 29 september    07.00 - 17.00
Fredag 30 augusti      09.00 - 17.00
Lördag 31 augusti      09.00 - 17.00

 

Tomemballage

EMBALLAGE som ska återanvändas kan mot debitering (in och utkörning till er monter) lagras i särskilt utrymme under mässtiden. Emballaget måste märkas med monternummer och företagets namn. Märketiketter finns att hämta i mässinformationen. Kom ihåg att använda vädersäkrat emballage!

Utflyttning

Städning

STÄDNING Utställarna ansvarar själva för städning av montrarna. Efter mässans stängning på kvällen är det tillåtet att ställa ut skräp i gångarna. Nolias personal städar varje kväll gångar och gemensamma utrymmen.

 

Utflyttning

Att delta hela mässtiden är en förutsättning för deltagande på Load Up North. Utflyttning får tidigast påbörjas lördag den 31 augusti kl 16.00. Respektera våra mässbesökare, påbörja inte din utflyttning före mässan stänger, detta är ett avtalsbrott.

Era montrar skall vara nedmonterade och packade senast söndag 1/9 kl 12.00 för inomhushallen och måndag den 2/9 kl 12.00 för utomhusområdet. Godset kan därefter stå kvar hela måndagen i väntan på upphämtning, då vi vet att det är svårt att boka hämtning på helgen. Traktor finns tillgänglig även måndag kl 07.00-16.00 för att lasta gods till era hämtningar. 

Ditt lagrade tomemballage levereras till din monter efter mässans stängning sista mässdagen. Vid mässans slut ansvarar du själv för att boka hämtning av ditt gods med din ord. speditör. Lämna godset packat och plastat i din monter tillsammans med fraktsedlarna. Du kan få hjälp i mässans servicecenter med att skriva ut fraktsedlar. Maila dessa till anette.westerlund@nolia.se.

Vid eventuella frågor rörande utflyttning, kontakta Göran Forsman, telefon 070-631 25 12.

 

Mässfest

Torsdag 29/8 After Mäss

O’Learys på eventcenter Umeå bjuder in till After Mäss. Här kan vi umgås och fortsätta prata affärer efter mässan med andra utställare, besökare, framtida kunder eller leverantörer. Alla som hänger på mässan får ett specialerbjudande under Load up North och vi sitter tillsammans i ett roligt gäng. 

Veckans kött eller fisk (Kan vara oxfilé, torsk, röding eller något annat härligt, beroende på säsong) med goda tillbehör samt aktiviteter och underhållning. 299 kr inkl ett glas öl/vin alt. 269 kr med alkoholfritt. 

Pris inkl moms. Möjlighet att boka extra dryckesbiljetter finns också.

O’learys har avsatt några banor för bowling, shuffleboard och minigolfbanor där vi tillsammans under kvällen kan utmana varandra i roliga tävlingar! 

När: Torsdag 29 augusti kl 18.30.
Var: O´Learys, skolgatan 64 i Umeå centrum
Bokning: Uppge Load Up North vid bokning till Fredrik Johansson, fredrik.johansson@olearys.se, 070-330 17 28. Glöm inte att ange ev allergier eller specialmat samt om du önskar boka extra dryckesbiljetter/paket.

Allmänt

Nolia AB:s allmänna bestämmelser

YOU CAN FIND OUR GENERAL PROVISIONS IN ENGLISH HERE (pdf).

 

Anmälan
Anmälan är bindande för utställaren tills den antagits eller avböjts av Nolia. Bindande avtal träffas det datum då order-/bokningsbekräftelse skickas till utställaren.

Avbokning
Utställaren äger rätt att avboka avtalet, men endast skriftligen och inom 14 dagar
från den först erhållna orderbekräftelsen (avsändardatum). Vid senare avbokning debiteras utställaren 100 (etthundra) procent av monterhyran om inte annat angivits i orderbekräftelsen eller fakturan. Erlagd anmälnings-/grundavgift återbetalas aldrig.

Betalningsvillkor
Kostnaden för hyra och eventuellt bokad annons ska vara inbetald till Nolia senast 2 månader före mässans start eller vid en annan av Nolia bestämd förfallodag. Vid sen bokning ska fakturan vara betald innan mässans start. Nolia tar ej emot kontanta medel för betalning av fakturor. Kortbetalning kan godtas, detta sker i sådana fall mot en avgift på 1500 (ettusen femhundra) kronor.

Biljetter faktureras med 10 dagars betalningsvillkor eller vid en annan av Nolia bestämd förfallodag. Alla övriga beställningar faktureras med 30 dagars betalningsvillkor. En faktureringsavgift tas ut för varje faktureringstillfälle. Om fakturan ej betalas i tid skickas en påminnelse med en lagstadgad påminnelseavgift. Obetalda fakturor överlåts till Svea Inkasso som debiterar ränta och tillkommande avgifter.

 

Klicka HÄR för att läsa fullständiga villkor. 

Bevakning

BEVAKNING av mässområdet sker från mässans inflyttning tisdag den 27 augusti kl.19.00 till och med måndag den 2 september kl 07.00. Dygnet runt, utan att mässan därmed ansvarar för utställarnas tillhörigheter (se FÖRSÄKRINGAR).

Biljetter till kunder

BILJETTER Fritt antal inbjudningskort utan kostnad ingår i er monterhyra, nyttja dem för att bjuda in kunder! Välj mellan pappersbiljetter eller e-biljetter. Eller båda delarna.

Pappersbiljett = Dessa får ni skickade av oss per post med start under maj månad. Du kan dela ut dem i butik eller vid kundkontakter. 

E-biljett= Vi skickar er en länk som ni kan använda i mail och nyhetsbrev till kunder. Ingen begränsning på antalet. Kunden förregistrerar sig och får biljetten i sin mail.

Besökare utan biljett måste betala entré vid kassorna.

 

Boende

BOENDE Bo på bekvämt avstånd från mässområdet, ca 1 km. Hotell Dragonen i Umeå blir Load Up Norths mässhotell och där har ni som utställare förmånliga priser och en trevlig lounge som kommer att ha olika erbjudanden till er och där ni kan mötas en stund efter mässans stängning på kvällen. 

Priser utställare i dubbelrum med separata sängar

1 person           990 kr
2 personer       1090 kr 

Priser inkl.moms. Måndag-Torsdag bjuder Hotell Dragonen sina gäster på kvällens husman mellan kl 17.30-20.00!

Använd Bokningskod: LUN19 

Bokas via mejl till dragonen@firsthotels.se eller telefon 090-12 58 00 eller via hemsidan  www.firsthotels.se/dragonen

Hotel U & Me Ett annat tips från oss på Load Up North om ni vill bo mitt i centrum. Ett nytänkande hotell med bästa läge mitt i centrala Umeå. U&Me är beläget vid Umeälven och är en del av Umeås kreativa hub & kulturhus Väven. Njut av den vackra utsikten och ät frukost på deras mysiga hantverksbageri Kulturbageriet.

Priser utställare och besökare:

Enkelrum Medium  990:-/natt ex moms ( 1109kr inkl. moms. )
Dubbelrum Medium  1190:-/natt ex moms ( 1333kr inkl. moms )

Bokas via www.umehotel.se 

 

Entrépriser

ENTRÉPRISER Vuxna 100 kr, ungdom 13-17 år 40 kr och barn 0-12 år gratis (i målsmans sällskap).
Minimiålder för att gå på mässan utan målsman/lärare/syo är 16 år pga säkerhetsskäl. 

Vid förköp online före 15 augusti kostar vuxen 80 kr.

Entréavgift gäller om man kommer till entrén utan fribiljett med sig.

Kom ihåg att du som utställare har fria inbjudningskort att dela ut till dina kunder. Nyttja dem!
Finns både som pappersbiljett och som e-biljett. Bokas via noliashop.se

 

 

 

Försäkringar

FÖRSÄKRINGAR Nolia fritar sig från allt ansvar för den skada som i samband med mässan kan vållas av utställaren eller dennes personal eller deras tillhörigheter, samt likaledes för den skada som kan åsamkas utställaren och dennes personal eller deras tillhörigheter. Vi rekommenderar er att teckna försäkring i ert försäkringsbolag.

 

Mässinformation

Hittar du i vår inomhushall. Här anmäler du din ankomst, hämtar utställarkort, parkeringskort, beställer monterservice mm. Vi hjälper dig med alla dina frågor under inflyttning, genomförande och utflyttning. Telefon under mässan: 070-280 33 78.

Kvalitetsvärd

Anne-Lene Andersson, 070-600 98 84 är mässans kvalitetsvärd och finns ute på området för att hjälpa er med er monter. Ni kan också vända er till mässans information.

 

Mat & Dryck

UTSTÄLLARRESTAURANG finns i inomhushallen. Restaurang Kummin serverar en varm lunchbuffé med kaffe och liten kaka för 120 kr inkl moms. Vegetariska alternativ finns. De erbjuder också en take Away-låda om ni vill ta maten med till montern istället för 100 kr inkl moms. Dessutom finns kaffe och fikabröd. Öppettid samma som mässan. 

Vill du beställa förköpsbiljetter så gör det via via info@kummin.se och då hämtas biljetterna ut i den ordinarie restaurangen. Eller på plats under mässdagarna, i deras restaurang i hallen.

Det finns också mat & dryck samt alkoholservering utomhus i någon av O´Learys 3 olika serveringsmontrar.

Press

PRESS Vi vill gärna lyfta fram nyheter, spännande ideér och aktiviteter som besökare och press kan möta på mässan. Därför har du möjlighet att maila in till oss pressreleaser som vi kan förmedla till våra kontakter med pressen. Pressansvarig är Erik Säfvenberg, 072-23 62 600, erik.safvenberg@nolia.se.

Program

PROGRAM presenteras i mässtidningen samt på hemsidan. Att delta i vårt Meet Up program ingår utan extra kostnad i mässentrén. Ingen anmälan behövs, drop-in. Mer info kommer att presenteras på hemsidan, under program.

 

Telefonnummer

TELEFONNUMMER Följande telefonnummer gäller under mässan:

Projektledare Kristin Olsson               070-255 61 95
Kvalitetsvärd Anne-Lene Andersson    070- 600 98 84
Mässinformation Anette Westerlund    070-280 33 78
Tekniskt ansvarig Göran Forsman       070-631 25 12

Utställar- och parkeringskort

Utställarkort och parkeringskort för utställare hämtas i informationen på mässan fr. o m tisdag 27 augusti kl 08.00. Korten skall vara fullständigt ifyllda och parkeringskorten uppsatta på bilens vindruta för att gälla. Behöver du dem i förväg så maila till anette.westerlund@nolia.se så skickar vi dem per post. Antalet platser på utställarparkeringen är begränsade, så samåk gärna!

BILPARKERING för utställare finns på anvisad plats på mässområdet. Parkeringen är gratis under mässdagarna. Under inflyttning kan du köra in på området och stå med din bil i anslutning till din monter. Visa dock hänsyn till övriga utställare och tänk dig för så att du inte parkerar bilen i någon annans monter eller hindrar trafiken på området. När mässan är öppen för allmänheten är all biltrafik och bilparkering på området förbjuden. 

Öppettider

Mässans öppettider: 
Torsdag den 29/8                  11:00 – 17:00 
Fredag den 30/8                   10:00 – 17:00 
Lördag den 31/8                   10:00 – 16:00

Områdets öppettider för utställare:
Tisdag 27/8                           08.00 – 17.00
Onsdag 28/8                         08.00 – 20.00
Torsdag 29/8                        07.00 - 17.00 
Fredag 30/8                          09.00 - 17.00
Lördag 31/8                          09.00 - 20.00
Söndag 1/9                           08.00-14.00

Måndag 2/9 finns traktor tillgänglig för lastning 07.00-16.00

Mässinformation/servicecenter:
Tisdag 27/8                           08.00 – 17.00 
Onsdag 28/8                         08.00 – 19.00
Torsdag 29/8                        07.00 - 17.00 
Fredag 30/8                          09.00 - 17.00
Lördag 31/8                          09.00 - 17.00

 

Bokning

Bokningsvillkor

YOU CAN FIND OUR GENERAL PROVISIONS IN ENGLISH HERE (pdf).

Anmälan
Anmälan är bindande för utställaren tills den antagits eller avböjts av Nolia. Bindande avtal träffas det datum då order-/bokningsbekräftelse skickas till utställaren.

Avbokning
Utställaren äger rätt att avboka avtalet, men endast skriftligen och inom 14 dagar
från den först erhållna orderbekräftelsen (avsändardatum). Vid senare avbokning debiteras utställaren 100 (etthundra) procent av monterhyran om inte annat angivits i orderbekräftelsen eller fakturan. Erlagd anmälnings-/grundavgift återbetalas aldrig.

Betalningsvillkor
Kostnaden för hyra och eventuellt bokad annons ska vara inbetald till Nolia senast 2 månader före mässans start eller vid en annan av Nolia bestämd förfallodag. Vid sen bokning ska fakturan vara betald innan mässans start. Nolia tar ej emot kontanta medel för betalning av fakturor. Kortbetalning kan godtas, detta sker i sådana fall mot en avgift på 1500 (ettusen femhundra) kronor.

Biljetter faktureras med 10 dagars betalningsvillkor eller vid en annan av Nolia bestämd förfallodag. Alla övriga beställningar faktureras med 30 dagars betalningsvillkor. En faktureringsavgift tas ut för varje faktureringstillfälle. Om fakturan ej betalas i tid skickas en påminnelse med en lagstadgad påminnelseavgift. Obetalda fakturor överlåts till Svea Inkasso som debiterar ränta och tillkommande avgifter.

Alla Nolia AB:s allmänna bestämmelser hittar du i denna pdf.