Våra samarbetspartners 2017


Mässan Load Up North startar tillsammans med sina samarbetspartners en helt unik satsning för utbildning och rekrytering av bland annat maskinförare och tekniker inom anläggning, gruva och skog.

 

Load Up North startar Sveriges största utbildnings- och rekryteringsplattform. Sju aktörer är med och gemensamt satsar för att visa upp sig och sina branschers utbildningar och behov av arbetskraft under Load up North i Boden 31 aug- 2 sept.

Samarbetspartners i rekryterings- och utbildningsplattformen:
Skoglig Samverkan i Norrbotten
BDX
Swecon anläggningsmaskiner AB
Kalix Naturbruksgymnasium
ME Maskinentreprenörerna
Björknäsgymnasiet, Boden Kommun
Bodens Kommun

 

Så här säger våra samarbetspartners om varför de är med på Load Up North

Ulf Sandström, Skoglig Samverkan

"Skoglig Samverkan i Norrbotten skall verka för en positiv utveckling av skogsbruk och skogsindustri i Norrbotten. Vår verksamhet skall bidra till att sprida kunskap och information om skogen, skogsbruket och skogsindustrin som en välfärdsskapande resurs, vi har också ett ansvar för att jobba med resursförsörjningen till en av våra viktigaste basnäringar. Att delta som en samarbetspartner under Load Up North 2017 ser vi därför som en självklarhet  med den satsning som Nolia nu gör med Sveriges största utbildning/rekryteringsplattform under årets mässa i Boden. Att få visa upp skogen och skogsbruket som en del i satsningen tillsammans med de övriga aktörerna gör att vi tillsammans kan nå ut till många fler ungdomar och vuxna, alla besökare kan med detta upplägg få lära sig mer om våra basnäringar och samtidigt ta del av det utbildningsutbud som finns för att jobba inom Skog, Väg, Entreprenad och Gruva. Tillsammans kan vi göra satsningen på Load Up North 2017  till en riktigt bra upplevelse för alla besökare, så vi ser fram emot årets mässa från oss inom skogsnäringen"

 

 

Anita Ifrig, ME

”Maskinentreprenörer är en framtidsbransch som behöver bra medarbetare! För att visa och berätta vad det innebär
att jobba som maskinförare är vi med på Load Up North. Vi är en aktiv framtidsbransch som behöver tekniskt kunniga och engagerade medarbetare. Med utbildning och intresse för arbete som maskinförare är det lätt att få jobb. Maskinentreprenörer är samhällsbyggare inom infrastruktur, vi syns när vi med stora maskiner utför
arbeten inom väg, järnväg, bostadsbyggande och gruvor.
Maskinentreprenörerna (ME) är bransch- och arbetsgivarorganisation för maskinentreprenörer. Med 3 900 medlemsföretag är vi en stark röst för branschen. ME företräder och stödjer medlemmarna och arbetar för branschens utveckling. Vi informera, engagerar, påverkar och utbildar.”

 

Catarina Lakkala, BDX

Tillsammans med oss i BDX utvecklas alltid hållbara affärer.
Vi investerar löpande i ny teknik och kompetens för att utveckla våra produkter och tjänster och söker hela tiden människor som vill vara med och göra BDX till framtidens företag inom samhällsbyggnad, infrastruktur, logistik och industritjänster för näringslivet, offentlig sektor och inte minst privatpersoner. Vi har valt att vara med på Load Up North mässan för att informera och marknadsföra hela BDX tjänsteutbud, samt knyta nya kontakter med kunder, leverantörer och framtida medarbetare

 

Pernilla Pelizzoli, HR-konsult Swecon

För oss är det viktigt att ha ett bra samarbete med skolor och elever
eftersom de är vår framtid, säger Pernilla Pelizzoli som är HR-konsult
på Swecon. Hon berättar också att eftersom Swecon finns över hela
landet så finns möjligheten att byta anläggning om man av någon
anledning flyttar till en annan stad. Så även fast man flyttar så kan man
ha kvar jobbet, men då på en annan anläggning.

Monica Silverplats Skytt, Rektor Björknäsgymnasiet

 

  

 

Kontaktpersoner