Så startade Load Up North

2012 gick Nolia AB in som arrangör av Load Up North tillsammans med Boden Arena AB. Mässan var ett resultat av den expansion som fanns i branscherna kopplade till etableringen av Northland och flyttningen av städer. Samarbetspartners första året var Peab, Cliffton, LKAB, BDX, AF Gruv samt Proffice och Adecco.

2013 genomfördes den första mässan som direkt blev en succé bland utställare, besökare och ekonomiskt. Temaområdena för mässan var entreprenadmaskiner, transport och rekrytering.

2014 genomfördes den andra mässan och även den blev succé. Trots nerläggningen av Northland har intresset för mässan fortsatt att vara stort.

2014 tar Nolia AB över SAMEC eftersom marknaden enbart ville ha en branschmässa av den här typen i norr.

2015 genomfördes den tredje upplagan av Load Up North där även Meet Up introducerades.

2016 genomförs första Load Up North i Fällfors/Skellefteå. Samtidigt breddas mässan med branscherna väg och anläggning samt jord och skog.

2017 genomförs mässan återigen i Boden. En stor satsning sker på rekryteringsfrågan för branschen. Ca 700 elever får insikt i framtidsmöjligheter.

2018 fortsätter mässan i Boden. Rekryteringssatsningen blir kvar och ett Truck Meet planeras. Bokningarna strömmar in - många nöjda återkommande kunder.