Rekrytering

Load Up North har tillsammans med sina samarbetspartners startat en helt unik satsning för utbildning och rekrytering av bland annat maskinförare och tekniker inom anläggning, gruva och skog.

 
Det är en av Sveriges största utbildnings- och rekryteringsplattformer för att locka ungdomar till de branscher som representeras på mässan. De aktörer som är med i rekryterinssatsningen arbetar gemensamt med Load Up North för att visa upp sig och sina branschers utbildningar och behov av arbetskraft. Tack vare  detta skapas en unik plattform på mässan där utbildningar, företag och branschorganisationer tillsammans årligen lockar stora mängder högstadieelever som får lära sig mer om bland maskinföraryrket.
2018 kom det närmare 1000 högstadieelever med buss till mässan under torsdag och fredag. De började dagen med att gå en kunskapsslinga i skogen för att lära sig mer om olika yrken. Målgången avslutades i tältet för rekrytering där våra olika samarbetspartners visade upp sig i var sin monter och berättade mer om olika utbildningsvägar och karriärmöjligheter. Eleverna kunde bland annat prova simulatorer i montrarna. Därefter kunde eleverna gå på mässan för att se mer av samtliga utställare, för att skapa en nyfikenhet för att jobba i denna bransch.
2019 har vi ME, Swecon, Liljaskolan och Åkeri & Transport på plats för att ta emot er.

Föranmälan görs till koordinator Anette Westerlund: anette.westerlund@nolia.se eller telefon 0911-649 43.

Eleverna måste alltid ha ansvarig lärare med sig in på mässan samt att lärare eller annan ansvarig skall under studiebesöket befinna sig inne på mässområdet.